Όραμα

Όραμά μας είναι η συνεργασία με τους φορείς διακυβέρνησης, τον ιδιωτικό τομέα και την κοινωνία για την από κοινού και εξίσου κατανόηση, την εκ νέου νοηματοδότηση και το σχεδιασμό για την υλοποίηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Περιγραφή

Η CONTENTATIVA είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία. Ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2019, από μια ομάδα επαγγελματιών με εμπειρία στην ανθρωπιστική και κοινωνική δράση, την έρευνα, την επικοινωνία και τη διεκδίκηση δικαιωμάτων.

Το πλαίσιο δράσης μας είναι οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης, όπως αυτοί έχουν τεθεί από τον ΟΗΕ.

Στην CONTENTATIVA:

Παράγουμε και δίνουμε στη δημοσιότητα περιεχόμενο (content) που συνήθως δεν απασχολεί το δημόσιο διάλογο. Με βίντεο, ντοκιμαντέρ, διαδικτυακές πλατφόρμες και άλλα εργαλεία σχεδιάζουμε την επικοινωνία, όπως ταιριάζει καλύτερα στο εκάστοτε θέμα.

Ενδυναμώνουμε ομάδες, οργανώσεις και φορείς της κοινωνίας των πολιτών σε θέματα επικοινωνίας, ανεύρεσης πόρων, διεκδίκησης δικαιωμάτων και δομής / διοίκησης. Για τα παραπάνω χρησιμοποιούμε εργαλεία όπως εργαστήρια, webinars, εκπαιδεύσεις, συμβουλευτική για ορισμένο χρονικό διάστημα και άλλα.

Υποστηρίζουμε την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη με σκοπό τη σύνδεσή της με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης. Αντιλαμβανόμαστε την ΕΚΕ σαν εργαλείο για τη βελτίωση του εταιρικού περιβάλλοντος, την προώθηση του δίκαιου εμπορίου, τη διαφάνεια και την ανάδειξη των καλών πρακτικών της εταιρείας. Θεωρούμε σημαντικό τα χρηματοδοτικά προγράμματα να βοηθούν συγκεκριμένες ανάγκες των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, καλλιεργώντας περιβάλλοντα ανεξαρτησίας, πρωτοβουλίας και σεβασμού των καταστατικών τους αρχών.

Η ομάδα μας

Μαριανέλλα Κλώκα 

«Το πιο σκοτεινό σημείο της νύχτας είναι ακριβώς πριν το ξημέρωμα»

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1972. Πολύ νωρίς συνάντησα το Ανθρωπιστικό Κίνημα και αφοσιώθηκα σε αποστολές υγείας και διεκδίκησης δικαιωμάτων σε Ελλάδα, Βαλκάνια, Αφρική και Ασία. Συμμετείχα στην αρχική ομάδα εκδοτών του ΛΟΑΤΚΙ περιοδικού antivirus, στη διοργάνωση του πρώτου Athens Pride το 2015 και στη συνέχεια στο εκδοτικό εγχείρημα City Uncovered. Διετέλεσα Διευθύντρια του Συλλόγου Οροθετικών, «Θετική Φωνή» και υποστήριξα τα πρώτα βήματα της δημιουργίας του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος, «Προμηθέα». Από το 2013 εργάζομαι στην PRAKSIS, στη διεκδίκηση δικαιωμάτων. Είμαι εθελόντρια στο Διεθνές Πρακτορείο Ειδήσεων, PRESSENZA. Έχω παραδώσει διδακτικές ενότητες για τη διεκδίκηση δικαιωμάτων στο Μεταπτυχιακό «Εξαρτήσεις-Εξαρτησιολογία» του ΕΚΠΑ και στο Social Dynamo. Από τον Ιανουάριο του 2020 διατελώ μέλος της συμβουλευτικής ομάδας του Εθνικού Συντονιστή για τα Ναρκωτικά.

Κωνσταντίνος Τρουπάκης

Γεννήθηκα στην Αθήνα τον Αύγουστο του 1978. Εχω εργαστεί πολλά χρόνια στον τομέα της Επικοινωνίας τόσο σε Διαφημιστικές Εταιρίες όσο και σε Ανθρωπιστικές Οργανώσεις όπως η PRAKSIS και οι Γιατροί του Κόσμου στη θέση υπεύθυνου επικοινωνίας.

Όλγα Πατεράκη

«Δε θα υπάρξει πρόοδος αν δεν είναι πρόοδος όλων και για όλους». - Σίλο

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1984. Συμμετέχω εδώ και πάνω από μια δεκαετία στο Ανθρωπιστικό Κίνημα, διοργανώνοντας και υλοποιώντας δράσεις για την ειρήνη και τη μη-βία στην Ελλάδα αλλά και σε άλλα μέρη του κόσμου. Είμαι ιδρυτικό μέλος της ελληνικής συντακτικής ομάδας του διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων Pressenza και έχω ασχοληθεί με το ραδιόφωνο. Έχω εμπειρία στη διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων δουλεύοντας ως υπεύθυνη οικονομικών σε οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών.

Χρυσούλα Πατσού

«Γιατί να λέμε βίαια τα νερά ενός ποταμού και όχι τις όχθες που τα περιορίζουν;» - Μπ. Μπρέχτ 

Ονομάζομαι Χρυσούλα Πατσού, γεννήθηκα και μεγάλωσα μέχρι τα 18 στην πόλη της Πάτρας. Προσπαθώντας να αποφασίσω «τι θα ήθελα να γίνω όταν μεγαλώσω», επέλεξα τη σχολή της Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ως πρώτο πτυχίο.

Στη συνέχεια προσανατολίστηκα στο κομμάτι της Επικοινωνίας, ακολουθώντας  το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Δημοσιογραφίας στο ΕΚΠΑ, όπου μέχρι και σήμερα συνεχίζει να είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μου,  αφού 5 χρόνια μετά τις σπουδές μου, έχω εργαστεί ως δημοσιογράφος στον Τύπο, στην εφημερίδα «Εποχή», στην Τηλεόραση στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» και στο Τμήμα Επικοινωνίας του «ΕΛΙΑΜΕΠ».

Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι στο γραφείο τύπου της οργάνωσης “PRAKSIS”.

Έφη Παυλογεωργάτου

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1972. Διδάκτορας Νεότερης Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Μεταπτυχιακές σπουδές στο Φύλο και στην Εκπαίδευση του Τμήματος Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου και στη Νεότερη Ιστορία στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Απόφοιτη του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα ερευνητικά μου ενδιαφέροντα  περιστρέφονται γύρω από τη δημόσια ιστορία και τη μνήμη. Μέλος της ερευνητικής ομάδας του ΚΕΝΙ (Κέντρο Έρευνας Νεότερης Ιστορίας) και της Ομάδας Προφορικής Ιστορίας της Αθήνας (ΟΠΙΑ). Εργάζομαι ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η συμβουλευτική μας ομάδα

Απόστολος Καλογιάννης

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1978. Σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ και έχω μάστερ στις Πολιτισμικές Σπουδές και την Ανθρώπινη Επικοινωνία, ενώ συνεχίζω μέχρι σήμερα σπουδές Ψυχολογίας. Έχω ασχοληθεί με τη θεωρία και πρακτική της κινούμενης εικόνας και του σχεδιασμού ήχου, ενώ video art έργα μου έχουν προβληθεί σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 2011 έχω εργαστεί σε οργανώσεις της Κοινωνίας Πολιτών στους τομείς της επικοινωνίας, εκστρατειών και advocacy. Σήμερα είμαι συντονιστής των επικοινωνιών της European AIDS Treatment Group (Βρυξέλλες).

Χαρά Παπαγεωργίου

Είμαι δικηγόρος εγγεγραμμένος στο μητρώο του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ελλάδας. Ασκώ δικηγορία τα τελευταία 13 χρόνια. Έλαβα το πτυχίο μου από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας το 2004 και το μεταπτυχιακό μου (LLM) στην Ποινική Δικαιοσύνη από το Πανεπιστήμιο Brunel του Ηνωμένου Βασιλείου. Έχω μια πολύμορφη επαγγελματική εμπειρία στον αγροτικό τομέα, έχοντας συνεργαστεί με ευάλωτες ομάδες όπως πρόσφυγες και μετανάστες, PWUD, εργάτες/τριες του σεξ, θύματα εμπορίας ανθρώπων, άτομα θετικά στον ιό HIV, (πρώην) θύματα και κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ. Μεταξύ του 2015 και του 2018 ήμουν επικεφαλής νομικής υπηρεσίας στο Κέντρο Ζωής, προσφέροντας εξειδικευμένες πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματα των ατόμων που ζουν με HIV σε ζωτικούς τομείς της ζωής τους, καθώς και επιλεκτική εκπροσώπηση σε περιπτώσεις παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Κατά τη διάρκεια σχεδόν ενός ολόκληρου έτους είμαι μέλος της ομάδας νομικής βοήθειας της ΜΕΤΑΔΡΑΣΗΣ στη Λέρο, παρέχοντας νομική συνδρομή και εκπροσώπηση στους αιτούντες άσυλο.